4.7.11

BLOC-Compromís critica l'augment general de les retribucions del consistori aprovat pel PP i la composició de les comissions

El PP de Carcaixent ha començat la legislatura enganyant la ciutadania, i a més ho fa en allò en que més se li ha recriminat durant els últims anys: les retribucions assignades als regidors, especialment les corresponents a l’equip de govern (PP-PSD), i sense comptar per a res amb el principal partit de l’oposició, Bloc – Compromís, a qui ni tan sols han sigut capaços de convocar a una reunió per mirar de pactar les retribucions.

L'acord aprovat ahir amb els vots de PP i PSD és molt clar,



2007/2011

2011/2015

Variació

Retribució alcaldessa

--

3.400

--

Retribució a temps complet

2.500

2.700

+8%

Retribució a temps parcial (32hores)

1.800

2.250

+25%

Assistència al Ple

110

150

+36’4%

Assistència a Junta Govern

100

150

+50%

Assistència a Comissions Informatives

60

60

--

Assistència a Junta Portaveus

60

60

--

Grups municipals (euros/regidor)

75

100

+33’3%

(imports en euros)

Com en els contractes rebuscats que proven de despistar els clients, ací cal llegir atentament la lletra “menuda”, perquè si bé ha disminuit el número de regidors alliberats respecte de l'anterior legislatura,

- part de la disminució es compensa amb el sou que a partir d’ara tindrà l’alcaldessa

- hi ha un augment encobert de retribucions i de despesa al consistori

- els 21 regidors cobraran a partir d'ara fins a un 50% més per assistència a plenaris o juntes de govern.

- la nòmina del regidor amb dedicació exclusiva, del PSD, és un 8% més elevada que la que tenien els alliberats fins ara,

- la nòmina de l'exregidor d'UV ara integrat en el PP, és un 25% superior a la que cobraven els regidors amb dedicació parcial.

- les quantitats destinades als grups municipals augmenten en més el 33%

De la mateixa manera, encara que de moment no s’ha contractat personal de confiança, l’equip de govern esmenà la pròpia proposta per tal de fer una reserva en la partida corresponent per tal de possibilitar la contractació de personal a disposició de l’alcaldia pròximament.

Al final, l’estalvi global anunciat en tots els mitjans per l’alcaldessa és pràcticament inexistent, sense arribar ni tan sols a un 5%.

Una vegada més, tal i com reconegueren sense cap tipus de complex, la proposta del PP-PSD està pensada per mantenir el nivell d’ingressos d’alguns regidors, que segons Lola Botella “tenen en l’ajuntament la seua principal font d’ingressos”.

Resulta xocant que a final de mes, els regidors no alliberats, solament per assistir a les sessions de la Junta de Govern (30 minuts per tractar temes que prèviament ja han estat dictaminats per ells mateixos en comissió informativa i per la que també cobraran 60 euros) superaran en retribucions el salari mínim interprofessional (641 euros).

BLOC-Compromís demana una reducció del 25% en les retribucions dels regidors

BLOC-Compromís sempre ha defés la necessitat de retribuir adequadament la dedicació dels regidors a la gestió política, sense abusar dels recursos públics, i sense fer d’esta dedicació una manera de viure. Però en temps de crisi, amb una situació financera municipal crítica, i amb molta gent passant passant-ho mal per arribar a final de mes, toca donar exemple.

El PP, en canvi, no només ha aprovat un augment de retribucions, sinó que ha volgut disfressar-ho com un estalvi que destinaria a prestacions socials. Aquest anunci populista no s'adiu amb la realitat, cosa que es podrà comprovar al llarg de la legislatura.

S’ha de dir també que PP i PSD, amb l’abstenció del PSOE, s’han oposat a la proposta de Bloc-Compromís de reduir el número de representants de partits polítics en els diversos òrgans col·legiats de l’ajuntament, la qual cosa comportaria també una reducció important de la despesa en indemnitzacions a regidors per la seua assistència als mateixos. Mentre que per a les comissions informatives Bloc-Compromís proposava que estigueren formades per 9 integrants, finalment hi assistiran 13 membres. I en el cas de la junta de govern, estarà formada per 8 regidors, i no per 6 com demanava Bloc-Compromís, amb l’agreujant que queden fora de la mateixa els regidors amb competències en hisenda i urbanisme.

Des de Bloc-Compromís li demanem a l’alcaldessa que mostre on està l’estalvi anunciat i que se suposava anava a traslladar a les partides destinades a benestar social.

BLOC-Compromís expressa la seua disponibilitat perquè el PP reconsidere aquestes mesures i es puguen revertir els acords, que resulten negatius per a les finances de l'Ajuntament de Carcaixent en un moment especialment delicat.

Des del grup municipal lamentem també l’actuació indigna de l’equip de govern, que al·ludí i criticà de manera continuada al portaveu del Bloc, Francesc Salom, que per motius familiars, no pogué assistir al plenari.

Etiquetes de comentaris: , , ,