23.6.11

El Bloc de Carcaixent lamenta la defensa de Lola Botella a la captació d’aigües des d’Antella

El grup municipal Bloc–Compromís trasllada a la ciutadania de Carcaixent la més profunda indignació per les declaracions recents de Lola Botella als mitjans de comunicació, en les quals es pronuncia a favor de la captació d’aigües del riu Xúquer des d’Antella, malgrat que el projecte que es troba ara en execució preveu que es facen des de l’assut de la Marquesa, ja en terme de Cullera, pròxim a la desembocadura del riu.

Lola Botella podria haver-se estalviat el ridícul de pronunciar-se en contra dels interessos dels propis conciutadans, com han fet els seus companys de partit de les localitats veïnes. Oblida la senyora alcaldessa que ja no és diputada autonòmica, i que es deu únicament i en exclusiva als interessos generals del poble de Carcaixent. En aquest sentit, la delicada situació agrícola del nostre municipi hauria de ser una prioritat de la seua gestió. Els regants de la Ribera defensen el transvasament del Xúquer al Vinalopó des de Cullera, postura que fa seua també el col·lectiu Bloc-Compromís de Carcaixent. Quins són els arguments de Lola Botella per contradir aquest consens i preferir que l’aigua del transvasament Xúquer-Vinalopó s’agafe des d’Antella i no des de Cullera?

La justificació de l’alcaldessa per recolzar el canvi en el projecte resulta contradictòria, ja que d’una banda assegura que no creu que el govern de Camps pose en marxa cap mesura que perjudique els interessos de la Ribera, però alhora assegura que, en qualsevol cas, cal posar primer els interessos generals del País Valencià.

Aquesta no és la primera ocasió en què Lola Botella mira cap a un altre costat quan el camp carcaixentí és atacat. Així, no va tindre cap inconvenient a manifestar-se perquè l’aigua del Xúquer arribe a Múrcia, en contra dels interessos dels propis regants de la Ribera. Tampoc ha defensat com cal les reivindicacions de la Séquia Reial de Carcaixent, que ha reclamat les obres de modernització dels regadius locals compromeses pel propi govern de Camps. Ací té Lola Botella un exemple que posa de manifest com el president Camps és capaç de prendre sense cap tipus de problema, decisions que perjudiquen els interessos de la Ribera.

Des del Bloc-Compromís de Carcaixent treballem per defensar com cal un Xúquer viu, garantia de futur no només dels nostres camps, sinó també de la qualitat de vida de tots els veïns de la Ribera.