24.6.11

El Bloc de Carcaixent presenta una moció en defensa de l’educació pública de qualitat

El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent ha presentat ja la primera moció de la nova legislatura. Es tracta d’una proposta al Ple de l’Ajuntament de Carcaixent per instar a la Conselleria d’Educació perquè retire l’esborrany de decret sobre el plurilingüisme, que segueix el model gallec, on encara no s’han donat resultats, i on s’han creat disfuncions educatives a nivell organitzatiu i del professorat.

A Carcaixent hi ha tres centres d’ensenyament públic dels anomenats “de línia en valencià”: el Víctor Oroval, el Francesc Pons i el José Maria Boquera. En aquests centres, l’ensenyament en valencià s’ha normalitzat i ha servit com a element d’integració dels nouvinguts. Per això demanem a l’Ajuntament de Carcaixent que mostre la seua disconformitat amb el decret de la Conselleria d’Educació, que no servirà per millorar l’elevat índex de fracàs escolar del sistema educatiu valencià i en canvi sí que està provocant tensions en la comunitat educativa, creant problemes on en aquests moments no n’hi ha cap controvèrsia.

Bloc-Compromís de Carcaixent defensa l’aprenentatge de les llengües cooficials al territori valencià i també un pes major de les llengües estrangeres en el currículum oficial, per això demana que es negocie, de forma consensuada amb la comunitat educativa, un model d’ensenyament plurilingüe que realment garantisca l’acompliment de les finalitat de la LUEV atenent a criteris científics i pedagògics basats en l’avaluació dels programes lingüístics actuals.

Etiquetes de comentaris: , ,