30.8.12

L’AJUDA RURALTER PER PAGAR CORREUS COSTARÀ A CARCAIXENT MÉS DE 400.000 €

El Grup Municipal Bloc-Compromís de Carcaixent va presentar ahir dia 29, per registre d’entrada de l’Ajuntament, una petició formal a la Sra. Alcaldessa, Lola Botella, per mantindre un debat a l’Auditori de les Dominiques.

“Davant el silenci de la Sra. Botella, després que li férem la proposta a través dels mitjans de comunicació, de fer un debat per explicar el tema de Correus, hem decidit demanar-ho formalment”, explica Paco Salom, portaveu del Grup Municipal.

Recordem que la Sra Alcaldessa va dir a alguns mitjans de comunicació que estava disposada a anar casa per casa per explicar els ciutadans el cost zero que, sempre segons ella i el seu equip, tindrà l’obra de correus. Bloc Compromís es va oferir a estalviar-li molt de temps a la Sra. Botella i fer un debat, retransmés per Internet i comentat a les xarxes socials, i així poder donar les dades a tots els ciutadans en poc de temps.
“Com li hem dit a la Sra. Botella en l’escrit, si ella està segura que el que diu és cert, no tindrà cap inconvenient a comparèixer davant la ciutadania, a qui li ha de retre totes les explicacions que siguen necessàries”, afirma Salom. “Com que nosaltres tenim clar que això del cost zero és una mentida més de la Sra. Alcaldessa i del seu equip, no tenim cap problema a fer-ho, i amb la seua presència o sense ella, el nostre deure és aclarir els dubtes dels ciutadans i informar-los per no deixar que els manipulen amb mentides i dades incompletes o sesgades”. Sense entrar en molts detalls, i sols per començar, l’IVA de la demolició i de la urbanització de la Plaça del Caprixet de Botella, aproximadament 28.000€, han d’eixir de fons propis que l’Ajuntament no té en aquest moment. I el mateix es pot dir d’altres impostos relacionats amb la compra”.

Entre unes coses i altres, al final el cost per a l’Ajuntament d’aquest desficaci (que ja no té marxa arrere, perquè el cost encara serà major si el projecte no es porta a cap), serà com a mínim de 400.000 €, i així ho va fer constar l’interventor municipal en el seu informe d’octubre passat. Això sense comptar que l’Ajuntament, a causa dels retards en el cobrament de la subvenció, ha hagut de refinançar préstecs i per tant augmentar el pagament d’interessos”.

“Cal recordar -explica Salom- que en principi la subvenció no contemplava l’actuació completa de Correus, i si l’obertura del carrer Sant Antoni. I amb eixe fi es va comprar, amb càrrec al Ruralter, la casa que hui ocupa Protecció Civil. Eixa actuació finalment es va frustrar i amb presses i corregudes es va incorporar el projecte de Correus. Així la compra de casa, una vegada feta, va haver de retirar-se del ruralter, quedava fora de la subvenció i es van haver d’assumir amb fons propis els més de 300.000 € que calia pagar per la compra de la casa, que ja s’havia formalitzat, més els interessos de l’operació. Cost zero? No senyora Botella: un cost prou per damunt de les nostres possibilitats!”, conclou Salom.